Kreatív Otthon Díszítés

Szerszámos ládából kincses láda

Szeretem a régi dolgokat. Főleg az egyszerű, letisztult formákat. Azokat a tárgyakat, bútorokat, amiknek múltja van. Így amikor a szüleim megkérdezték, kérem-e a Nagypapa régi ütött-kopott szerszámos ládáját, egyből igent mondtam. Igazi tömör fából készült darab, a festék nagy része már lepergett róla, de mégis nagyon tetszett ez a kékes szürke szín. Leszedtem róla a rozsdás fogantyút és zárat, a lyukakat betömtem és kicsit megcsiszoltam. kék láda1

kék láda2

Kapott egy réteg antik hatású festékréteget, ettől még patinásabb lett. Majd selyemfényű lakkrétegből is került rá

kettő.

kék láda3

És persze új zsanér a régi rozsdás helyett.

kék láda4

kék láda5

Plusz feldobtam egy kis ráadással. Zsákvászon, alatta parafa réteg és vastag karton, rajta egy kis csajos csipke díszítés. Ezt nem is ragasztottam be, mert elég jól befeszült így is. Ha akarom akkor ki is szedhetem.

kék láda6

A parafa rétegre azért volt szükségem, hogy gombostűket szurkálhassak bele, a dekorációk kilógatásához. (Ez vásározásnál nagyon praktikusnak bizonyult.)

láda tele_feliratos_2

De ha varrós doboznak fognám be, akkor is praktikus lenne a gombostűk tárolásánál.

kép1_felirattal

Az ütött-kopott hatás megmaradt, de eltűnt a kissé dohos szag és a felület könnyen kezelhető, szép sima lett. Remélem egyszer szerzek majd egy nagyobb méretű régi utazó ládát is, az lenne ám az igazi kincs. Alkoss te is valami szépet a régi tárgyakból!

előtte-utána kép

Régi bútor újrahasznosításáról itt írtam>>

 Jó kreatívkodást!

Timi

A képek forrása: saját

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!